• No products in the cart.
Compartir:

Els beneficis de menjar peix

Quins beneficis ens aporta menjar peix? Existeixen molts tipus de peix: Salmó, bacallà, truita, lluç, rap…, de sabors i textura diferents. Però tots tenen alguna cosa en comú, són aliments amb beneficis per a la salut tastats per experts. Ara bé, quins són els principals beneficis de menjar peix de manera regular?

1- Cuida del teu cor: 

Tant els peixos blancs com els blaus protegeixen la salut del nostre cor. D’una banda, els primers a penes contenen greix. El greix del peix blau per exemple augmenta els nivells de colesterol HDL, disminueix els del LDL, d’aquesta manera es minimitzen els riscos de malalties cardiovasculars.

2- Afavoreix al desenvolupament intel·lectual:

El peix és una de les principals fonts de minerals com el zinc o el fòsfor, i de vitamina A, B12 o d’àcid fòlic, nutrients que intervenen en la concentració, la memòria i l’aprenentatge.

3- Està en el tercer graó de la piràmide d’aliments saludables. 

Els peixos, al costat dels lactis estan en el tercer graó de la piràmide d’aliments, per sobre de les carns vermelles processades, i embotits.

On es recomana un consum variat diari 1- 3 peces de peix diàries.

4- Prevé malalties.

Sense dubtes, el peix és un complex multivitamínic, sobretot del complex B (B1, B2, B3 i B12), D, A i E. Aquestes dues últimes tenen una acció antioxidant i protegeixen d’unes certes malalties degeneratives o cardiovasculars.

5- Es cuina de mil maneres.

El peix es pot incloure en una gran varietat de dietes, i cuinar de moltes maneres on a més hi ha moltes espècies on triar.

Gràcies als beneficis i propietats esmentades en els punts anteriors, el peix s’inclou en moltes dietes saludables… Però d’això parlarem en els següents blogs en la nostra web!

Ara que ja coneixes alguns dels beneficis que t’aporta menjar peix, només queda gaudir sense cap remordiment, ja que és un aliment saludable i de qualitat.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.